...

Matematik Bölümü

Bölümümüz Öğretim Üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
16/10/2022

Merkezi Amerika’da bulunan Stanford Üniversitesi´nin koordinasyonunda her yıl hazırlanarak yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı.

Stanford Üniversitesi’nden John Ioannidis ve ekibi tarafından; yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, hm-indeksleri gibi farklı değişkenler kullanılarak oluşturulan 2021 yılı ilk yüzde 2’lik dilime giren “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı. Açıklanan listeye göre, bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet ŞENOL listeye girme başarısı gösterdi.

Dünya'nın en önemli veritabanı ve atıf dizinlerini bünyesinde bulunduran Elsevier Yayın Kuruluşu’nun verilerine dayanarak yapılan araştırma, “Kariyer Boyu Etki Sıralaması” ve “2021 Yılı Etki Sıralaması” olarak iki kategoride hazırlanıyor. İlk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının olduğu listelerde 22 bilim anabilim dalı ve 176 alt bilim dalı dikkate alındı.

Türkiye özelinde ise, 897 araştırmacı bilim insanı “Kariyer Boyu Etki” listesine, 1.202 araştırmacı bilim insanı ise “2021 Yılı Etki” listesine girmeye hak kazandı.

Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.