...

Matematik Bölümü

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilerin Ek Sınav Hakkı ile İlgili Duyuru
17/02/2022

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, azami süreler kapsamında AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ* dolduran öğrenciler için hiç alınmamış veya devamsızlık sebebiyle başarısız sayılmış dersler için ek sınav hakkı tanınmıştır.

Buna göre, 2021-2022 Güz Dönemi sonunda azami süreyi dolduran öğrenciler, ek sınav için 28 Şubat 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Dilekçelerin Matematik Bölüm Sekreteri Vildan Aktuğ'a ya da Arş. Gör. Dr. Çağla Ramis'e elden teslim edilmesi gerekmektedir.

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ:

*6569 Sayılı Kanun ile 2547 sayılı kanunda yapılan değişiklikle öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kaydolduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami YEDİ YIL, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır.