...

Matematik Bölümü

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE (Sınav Düzeniyle İlgili Kurallar)
08/02/2019


SINAV DÜZENİYLE İLGİLİ KURALLAR

  1. Sınav dönemlerinde derslikler kapalı tutulacak ve sınavdan önce sınav görevlileri tarafından açılacaktır. Sınav bitiminde de tekrar kapatılacaktır.
  2. Öğrenciler sınav kâğıtlarına Kimlik bilgilerini tükenmez kalemle yazacaklardır.
  3. Öğrencilerin sınavlara girerken, yanlarında mutlaka “Öğrenci Kimliği”ni veya öğrenci işleri tarafından verilmiş “Öğrenci Belgesi”ni bulundurmaları zorunludur. Aksi takdirde öğrenci sınava alınmayacaktır. Kimlik belgeleri de sınav süresince sıra üzerinde bulundurulacaktır.
  4. Sınav salonlarına cep telefonlarının ve benzeri elektronik cihazların (tablet, akıllı saat) getirilmesi yasaktır. Zorunlu sebeplerden dolayı cep telefonunun getirilmesi durumunda, cep telefonları kapalı bir şekilde sınav gözetmeninin belirleyeceği bir yerde toplanacaktır. Cep telefonunun güvenliğinden sınav gözetmeni sorumlu değildir. Sınav esnasında üzerinde cep telefonu bulunan öğrenci hakkında tutanak tutulacak ve hakkında disiplin soruşturması açılacaktır. Cep telefonları, saate bakmak ya da hesap makinesi amacıyla da olsa kesinlikle sınav esnasında kullanılamaz.
  5. Öğrencilerin sınav esnasında sıranın üzerinde, altında veya kitap gözlerinde, söz konusu sınavla ilgili veya ilgisiz herhangi bir kitap, doküman, ders notu vb. materyalleri bulundurmaları kesinlikle yasaktır. Sıra, duvar vb. zeminler üzerindeki sınavla ilgili yazılardan ve sıra altındaki ve etrafındaki belgelerden sırada oturan öğrenci sorumludur. Öğrenci sınava başlamadan önce sırasını kontrol etmeli, böyle bir durum varsa bu yazıları silmeli ve sınav başlamadan önce gözetmeni bilgilendirmelidir.
  6. Sınav salonu girişinde listede belirtilen oturma düzenine uygun olarak oturulması gerekmektedir. Liste asılmamış ise gözetmenin oturma düzeni talimatlarına uyulması gerekmektedir. Bu hususta gözetmenler yetkilidir.
  7. Sınav salonundan sorumlu olan gözetmen, gerek sınav başlamadan gerekse sınav süresince, hiçbir sebep göstermeksizin, istediği öğrencinin veya öğrencilerin yerini değiştirebilir.
  8. Öğrencilerin sınavdan önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte geçerli bir sebepten dolayı sınavların ilk 15 dakikası içinde sınav salonuna geç gelenler, sınava alınabilir. Sınavların ilk 15 dakikasında (aksi belirtilmedikçe) sınavdan çıkmak yasaktır.
  9. Sınava giren öğrencilerin imzaları bir tutanakla alınacak, sınav kâğıtları ile imza tutanağı karşılaştırılacaktır. Sınavın başında öğrenciler Sınav Yoklama Tutanağını tükenmez kalem ile imzalarlar. Bu tutanakta imzası bulunanlar sınav kâğıdını teslim etmekle yükümlüdür. Soruları gördükten sonra, sınav tutanağını imzalamadan ve sınav kâğıdını teslim etmeden sınavdan çıkılamaz.
  10. Sınavlarda kopya çekilmesine veya her ne şekilde olursa olsun kopya girişiminde bulunulmasına izin verilmez. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin YönetmeliğiSınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, bunlara teşebbüs etmek, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek” suçlarını “Yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma” cezasıyla cezalandırmaktadır.

Bölümümüzün tüm öğrencilerinin bu kurallara titizlikle uymasını rica eder, başarılar dilerim.

Prof. Dr. Necdet BATIR

Matematik Bölüm Başkanı